پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
3948
-
الف
+

نگاهی به سریال برادر جان

در این گزارش نگاهی به سریال «برادر جان» با بازی علی نصیریان انداخته‌ایم.

در این گزارش نگاهی به سریال «برادر جان» با بازی علی نصیریان انداخته‌ایم.

به گزارش آی‌فیلم، مجموعه تلویزیونی «برادرجان» به نویسندگی" سعید نعمت الله" و کارگردانی "محمدرضا آهنج" می باشد.همچنین تهیه کنندگی آن را "محمدرضا شفیعی" به عهده داشته است.”برادرجان” محصول شبکه 3 صدا و سیماست و ملودرامی، اجتماعی،خانوادگی و مذهبی می باشد که برای ماه رمضان تولید شده است.

دانلود وتماشای سریال برادر جان

این مجموعه اولین بار برای پخش در ماه رمضان 1398 به روی آنتن رفت. بازیگران معروف این مجموعه عبارتند از: علی نصیریان (کریم بوستان)، حسن پورشیرازی(توکل)، آفرین عبیسی(الفت). لعیا زنگنه( حلیمه)،  حسام منظور,(چاووش)، کامران تفتی(حنیف) و جلیل فرجاد (شیروانی). این مجموعه همچنین از بازی بازیگران جوان تری چون  نسیم ادبی (عاطفه)، ندا جبرئیلی ( لیلا)، شیوا ابراهیمی (منیژه ) سجاد افشاریان (آراز)، ندا عقیقی(افسانه)، سعید چنگیزیان (ستار) و مارال فرجاد (مهتاب )، آرش فلاحت پیشه (رسول )، محبوبه صادقی (سارا) و علی آهنج ( محراب ) بهره می برد. همچنین باید به نقش آفرینی های آرش تاج تهرانی(حاج بدری )، حسین کشفی اصل(جوانی کریم بوستان)، پیام داداشیان ( جوانی توکل) و مرتضی درویش زاده (جوانی بدری) اشاره کرد.

سریال برادر جان چه در فرم و چه در محتوا جالب است و حرف های بسیاری برای گفتن دارد. هر قسمت از سریال ، قبل از آنکه تیتراژ را ببینیم با گفت و گو ها یا اعمال گذشته 3 دوست شروع می شود؛ کریم بوستان، بدری و توکل. در اولین قسمت از سریال متوجه می شویم این 3 دوست که قبلا شر و خلاف بوده اند، چاقو را کنار می گذارند تا از این پس بدون شر و شور وشرافتمندانه زندگی کنند. سپس تیتراژ سریال شروع می شود. دیواری دیده می شود که در سرتاسر آن شکاف وجود دارد و گیاهانی نیز در جلوی آن قرار دارند که سمبل حیات و زندگی است. دیوار ترک برداشته نیز می تواند به معنای شکاف در دوستی و پیمان ها باشد. این فرم جالب که "آهنج" در ارائه داستان خود به کار برده است. یعنی در هر قسمت ابتدا به گذشته می رویم و سپس بعد از تیتراژ به حال اشاره می شود، فرم جالبی است که کمتر در تلویزیون دیده شده است، قسمت های مربوط به گذشته سیاه و سفید فیلمبرداری شده اند که باز این ترفند هم در تفکیک گذشته و حال کمک می کند.

ما از پیگیری قسمت های سیاه و سفید به روابط و اهداف این 3 دوست یعنی توکل ، کریم بوستان و حاج بدری پی می بریم."توکل " تصمیم می گیرد، خواهرانش را به عقد دوستانش در آورد تا آنها را به هم نزدیکتر کند. توکل باعث می شود دو دوستش با هم باجناق هم بشوند. همانطور که در گذشته ” توکل “ نقش کلیدی در رفاقت و هم خانواده شدن دوستانش دارد. در زمان حال نیز می بینیم که این" توکل" است که باز هم می خواهد عامل اتحاد خانواده دو دوستش باشد. قسمت های رنگی سریال به زمان حال سریال "برادر جان "به حق الناس اشاره می کند و اینکه افراد خاطی علاوه بر اینکه بالاخره رسوای خاص و عام می شوند، همواره  دچار عذاب وجدان  و پریشانی نیز هستند و نهایتا تنها می مانند. همچنین هشدار می دهد که مراقب اعمال و رفتار خود باشیم چرا که همیشه فرصت جبران نیست و به قول دیالوگی از فیلم که از زبان حنیف و چاووش شنیده می شود «بعضی از اشتباه ها برای این ساخته شده اند که هیچوقت جبران نش». برادر جان دو داستان موازی را با هم پیش می برد.

حسام منظور از برادرجان می گوید

داستانی که مربوط به گذشته هاست و آنکه در حال می گذرد. یکی دیگر از نکات مثبت این سریال بازی های خوب بازیگران آن است. گرچه اکثریت بازیگران این سریال خوب بازی می کنند و مناسب نقش انتخاب شده اند اما چند بازیگر هستند که هم نقش هایشان پررنگ تَر است و هم بازی هایشان خاص است . از جمله علی نصیریان که  مثل همیشه عالی است. گذشته از اینکه این بازیگر در هر فیلم و سریالی که بازی کند و آن کار هر سطحی هم که داشته باشد، این بازیگر جایگاه خاص خودش را دارد و به آن کار اعتبار می دهد، بازی وی در این مجموعه نیز زیباست و به نقش “کریم بوستان” جلوه ای دیگر داده است ، او به خوبی توانسته پیچیدگی های نقش کریم بوستان را آشکار کند.

شخصیتی که به او ظلم شده است، گاه مظلومانه عمل می کند و می خواهد از حقش بگذرد و گاه حق طلب و قاطع است .زمانی نیز حالت حمایت گر دارد، آن چنانکه از فرزندش ستار، همسرش الفت، دختر خوانده اش لیلا ، دامادش آراز و نهایتا از کسی که سال ها به او ظلم کرده یعنی چاووش حمایت می کند.”حسام منظور” در نقش " چاووش" نیز  موفق عمل کرده است، نقشی که کاملا در تقابل با شخصیتی بود که از وی در "بانوی عمارت" دیدیم. او در این سریال یک نقش منفی را بازی می کند؛ شخصیتی که مثل خیلی از آدم های گناهکار برای  اعمال گناه آلوده شان دست به توجیه می زنند. اما نقش " حنیف" با بازی" کامران تفتی" که از نقش های اصلی و کلیدی داستان است و به قول دیالوگی از زبان آراز، نقش غول تونل وحشت را بازی می کند. شخصیتی که کورکورانه از "چاووش " حمایت می کند."تفتی" بازی فوق العاده ای در این سریال انجام داده است و می توان این بازی را در کارنامه وی ، یکی از بهترین بازی هایش دانست.

گفتگوی اختصاصی با علی نصیریان

نگاه انتقادی نویسنده و کارگردان نیز معطوف به همین تعصب های کورکورانه است، ضمن آنکه بر نقش خانواده به عنوان اصالت و هویت فرد تاکید دارند. به زعم آن ها خانواده همه آن کسانی هستند که دوستشان داریم؛ این دیالوگ از زبان ستار در سکانسی از قسمت آخر سریال در جواب دخترش  شنیده می شود. برادر ها در این سریال اگرچه ظاهرا "چاووش"، "آراز" و "حنیف" هستند اما "ستار"، "محراب" و "برادرهای افسانه" نیز قسمتی از داستان و معنای این سریال می باشند و نهایتا به دوستی کریم بوستان، توکل و بدری دلالت دارد. به خصوص این را در دیالوگی در صحنه های اخر سریال می شنویم که از زبان یکی از این سه دوست گفته می شود ما برادر جان همدیگر بودیم.

گزارش تصویری از سریال برادرجان

سریال "برادر جان" همچنین به تنهایی انسان ها اشاره می کند، چه آنجا که نهایت منفی هستند؛ مثل "چاووش "چه زمانی که در مقابل نهایت منفی قرار دارند؛ مثل "آراز".موسیقی سریال نیز بسیار زیباست و طراحی لباس و چهره پردازی نیز در خدمت سریال است. اما یکی دو ایراد نیز به این مجموعه وارد است، دیالوگ های سریال گرچه زیبا و جذاب هستند اما در واقعیت آدم ها تا این حد حاضر جواب نیستند و حساب شده و ادبی، شاعرانه و عارفانه سخن نمی گویند به خصوص آن قشری که در این سریال به تصویر کشیده شده است. همچنین جا داشت به 3 بازیگری که نقش های جوانی برادر جان ها را به تصویر کشیده اند، در تیتراژ سریال اهمیت بیشتری داده می شد، چون داستان سریال چه در فرم و چه در محتوا با آنها شروع می شود و انصافا نیز بازی های خوبی از خود ارائه داده اند.

ه خ/ط ه

نظر شما
ارسال نظر