پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
5876
-
الف
+

نقش آی‌فیلم در حمایت از کالای ایرانی

شبکه آی‌فیلم فرهنگ استفاده از کالاهای ایرانی را در سال 1397 ارتقا داده است.

این روزها که حیطه نفوذ رسانه سراسر عالم را فراگرفته ، نمی توان از تاثیر آنها روی افکار عمومی و جهت دهی برای اصلاح جامعه و فرهنگ سازی غافل شد. در این میان نقش رسانه های بصری از جمله شبکه های تلویزیونی از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، چرا که این رسانه  مردمی‌ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه برای ارتباطات و اطلاع‌ رسانی در میان خانواده ها محسوب شده به نحوی که بسیاری صاحبنظران رسانه ای عقیده دارند که می توان این رسانه را عضوی غیر رسمی خانواده تلقی کرد.

شبکه های تلویزیونی به راحتی مطالب را به مخاطبان از هر گروه سنی و قشری که باشند، ارائه داده و دریافت اطلاعات از آنها به سواد نیاز ندارد و به‌‏ همین دلیل، این رسانه ها در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه بیشتر کاربرد دارد.

این اثر گذاری آسان ، شرایط را برای صاحبان رسانه ها فراهم می کند که به راحتی به دنبال اهداف خود در میان این حجم بالای مخاطبان باشند و چنین شرایطی سبب شده تا شبکه های ماهواره ای نیز تلاش کنند تا خود را در سبد مصرف این گروه از مخاطبان قرار دهند.

از این رو  نقش شبکه های تلویزیونی کشور مان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و می توانند با شناخت علایق و نیازهای مخاطبان خود ، مدیران کشور را برای فرهنگ سازی و هماهنگی فکری افکار عمومی یاری کنند .

یکی از شبکه های تلویزیونی مطرح در کشورمان شبکه آی‌فیلم است که رویکرد اخیر آن مورد توجه کارشناسان و مختصصان رسانه ای قرار گرفته است.  شبکه آی‌فیلم از  سال  89  با پخش سریال ها، فیلم های ایرانی، به نحوی کامل و جامع تلاش کرده تا محصولات رسانه ای ایران را  به نمایش بگذارد  این شبکه ضمن چیدمان صحیح و انتخاب درست محتوای داخلی در زمینه ذائقه سنجی مخاطب و اقناع آن‌ها عملکردی موفق داشته و به عنوان نمونه پخش مجموعه پرطرفدار «پایتخت» و تداوم آن حکایت از این موفقیت دارد .

در حقیقت یکی از از اقدامات این شبکه  فرهنگ سازی و آشنایی غیر مستقیم مردم با  چگونگی عملیاتی کردن شعار سال ۹۷ (حمایت از کالای ایرانی)  است.

استقبال از این شبکه نه تنها در میان مخاطبان داخلی بلکه در میان مخاطبان خارجی هم مشاهده شده و این امر نشان می دهد که رسانه ملی می تواند تولید محصولات فرهنگی داخلی را به عنوان یک کالای اثر گذار در دستور کار خود قرار دهد.

پخش و تبلیغ سریال های داخلی از این شبکه می تواند فیلم ها و سریال های کشور را به عنوان یک کالای فرهنگی معرفی و حتی زمینه را برای ترغیب سازندگان این دست محصولات رسانه ای مهیا کند.

این اقدام شبکه آی‌فیلم همچنین می تواند  تولیدات رسانه ای و سینمای ایران به عنوان کالایی قابل عرضه به کشور های منطقه از جمله کشور های مسلمان که به لحاظ فرهنگی و فکری با کشورمان  هماهنگی بیشتری دارند ، مطرح کرده و ضمن ایجاد ظرفیت های اقتصادی، شرایط را برای تبیین فرهنگ، آداب و رسوم و عقاید مردم کشورمان فراهم کند . علاوه بر این به شکل غیر مستقیم جاذبه های مختلف توریستی و گردشگری در کشورمان در این فیلم ها به نمایش درآمده و ظرفیت حضور مسافران خارجی و درآمد زایی از محل گردشگری را افزایش می دهد.

یادمان باشد که در  تولید یک سریال یا فیلم سینمایی افراد مختلفی دست اندر کار بوده و حمایت از این تولیدات زمینه ساز اشتغال عده کثیری از فعالان این عرصه است .

در نهایت باید در نظر داشت که توجه‌دهی افکار عمومی در زمینه  تولیدات فرهنگی  همان اندازه ضروری است که کالا و خدمات مصرفی ایرانی نیازمند پشتیبانی‌اند.  در عین حال امید بخشی به مردم در شرایطی که دشمنان به طرق مختلف مردم را تحت فشار قرار داده اند و با بهره گیری از شبکه های ماهواره ای بیگانه تلاش می کنند تا روحیه ناامیدی و یاس را در مردم القا کنند  ، اقدامی توجیه پذیر ، موثر و هماهنگ با تصمیمات نهادهای اجرایی و سیاستگذار کشور است.

اگر فرهنگ تلاش ، امید و تولید در مردم کشورمان نهادینه شود ، جامعه به سرعت راه ترقی و پیشرفت را علیرغم فشارهای دشمنان طی خواهد کرد و این امر استحکام و بهبود شرایط  در کشور را به دنبال خواهد داشت .

در این میان، همانطور که از مردم انتظار می رود نسبت به خرید کالای ایرانی تعصب داشته باشند  از سایر دستگاه ها از جمله رسانه ملی نیز انتظار این است  که کالای خود را با کیفیت تولید کرده و برای حفظ رویکرد موفق شبکه هایی چون شبکه آی فیلم کوشش برنامه های اولویت داری در این راستا طراحی و اجرا کنند.

سمیه آقایان

دکترای مدیریت رسانه از دانشگاه تهران

م ه / ط ه

نظر شما
ارسال نظر