پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4542
-
الف
+

تجلیل از سه استاد پیشکسوت موسیقی در جشنواره فجر

مراسم تجلیل از سه پیشکسوت موسیقی کشورمان در جشنواره موسیقی فجر برگزار می‌شود.

مراسم تجلیل از سه استاد برگزیده موسیقی کشورمان در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر برگزار می‌شود.

به گزارش آی‌فیلم، در جریان برگزاری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر از سه استاد برگزیده موسیقی کشورمان در تالار وحدت تهران به پاس سالها فعالیت و تلاش در عرصه های مختلف موسیقی  قدردانی می شود.

استاد کریم صالح عظیمی ردیف­ دان، خواننده و مدرس آواز، استاد فخری ملک پور، نوازنده پیانوی ایرانی و و استاد رامین جزایری سازنده و نوازنده تار و سه تار، هنرمندانی  هستند که از آن­ها در تالار وحدت، به پاس سال­ها فعالیت در حوزه موسیقی تقدیر خواهد شد.

کریم صالح‌ عظیمی سال ۱۳۲۵ در تبریز متولد شد.  او با شنیدن صدای آواز ابوالحسن خان اقبال آذر (اقبال السطان) به موسیقی سنتی علاقمند شد و پس از معرفی از سوی محمود فرنام (نوازنده نامی دایره) به محضر ابوالحسن اقبال آذر راه یافت. صالح عظیمی ردیف‌دان و مدرس آواز و خواننده موسیقی سنتی تاکنون تنها ارائه‌دهنده سبک و شیوه آوازی استاد اقبال آذر است و وفادارترین شاگردی به شمار می رودکه استاد آذر طی یک صد و چند سال زندگی خویش تربیت کرد. صالح عظیمی از سال ۱۳۶۰ در مرکز موسیقی صداوسیما، مرکز حفظ و پژوهش موسیقی سنتی ایران، حوزه هنری، مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه سوره به تدریس موسیقی و آواز مشغول بود.

فخری ملک پور استاد پیانوی ایرانی نیز در یکم مهرماه ۱۳۱۴ در تهران به دنیا آمد. پدرش سید ذبیح الله مَلِک پور از هنردوستان و مشاهیر زمان خود بود. او آموختن موسیقی را با نواختن ساز پیانو در سن ۹ سالگی آغاز کرد و طی مدت ١۲ سال به طور پیوسته ردیف سازی و آوازی موسیقی دستگاهی ایران و کلیه ی قطعات و ساخته‌های استاد مرتضی محجوبی را فرا گرفت. ملک پور تنها شاگرد بازمانده مرتضی‌خان محجوبی (از بنیان‌گذاران موسیقی ملی ایران) است که پیانو را به‌شکل سینه به سینه و با نت‌های ابداعی محجوبی یاد گرفته است.به همین دلیل استادان موسیقی سنتی، او را به عنوان تنها مکتب‌دار وفادار و فعال در نگهداری و تدریس شیوه‌ی استاد مرتضی محجوبی معرفی می‌کنند.

رامین جزایری ساز سازِ برجسته و نوازنده تار و سه‌تار متولد ۱۳۴۰ در تهران است. وی آموزش موسیقی را نزد محمد رضا لطفی آغاز کرد و از سال ۱۳۶۳ به سازندگی ساز علاقه‌مند شده و در کلاس معروف سازسازی چاووش شرکت و از محضر محمود فرهمند،‌ آموزه‌های سازسازی را فرا گرفت. در کنار آن، وی در نزد زنده یاد استاد مهدی کمالیان ، سه تار ساز  پیشکسوت آموخته‌های سازسازی را تکمیل کرد. جزایری در نواختن سه‌تار به شیوه استاد ابوالحسن صبا دستی چیره دارد و آلبوم«حدیث صبا»ی وی پژوهشی است درباره شیوه سه‌تار نوازی صبا که در قالب بازنوازی برخی از قطعات ابوالحسن صبا منتشر شد.

اختتامیه سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، ۳۰ بهمن در تالار وحدت برگزار خواهد شد.

/ س م

نظر شما
ارسال نظر