پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
3549
-
الف
+

بیش از 60 بنای ایران در لیست انتظار ثبت یونسکو قرار دارد

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از 60 بنای تاریخی و فرهنگی که در لیست انتظار ثبت یونسکو قرار دارند، خبر داد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از 60 بنای تاریخی و فرهنگی که در لیست انتظار ثبت یونسکو قرار دارند، خبر داد.

مسعود سلطانی‌فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز سه‌شنبه بیست و هفتم مهر ماه، در حاشیه سمینار کاربردهای صنعت هسته‌ای در میراث فرهنگی گفت: ایران از سابقه و هویت فرهنگی و تاریخی و تمدنی حدود 10 هزار ساله برخوردار است و باستان‌شناسان کشور پیش‌بینی می‌کنند حدود 800 هزار تا یک میلیون بنا، سایت و محوطه تاریخی در کشور وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه آثار به جا مانده از حوزه فرهنگی ایران در خارج از مرزهای ایران خیلی بیشتر است، به بیان این مطلب پرداخت که ما می‌توانیم سالانه 10 اثر را به عنوان میراث جهانی به ثبت برسانیم.

وی ادامه داد: «در طول 85 سال گذشته و از زمان تصویب قانون حفظ و حراست از بناهای تاریخی و عتیقه جات تا الان حدود 130 الی 140 هزار مکان، بنا و محوطه شناسایی شده است و توانستیم 32 هزار اثر را به عنوان میراث ملی ثبت کنیم»

به گفته معاون رییس جمهور با پنج موردی که در خلال فعالیت این دولت در یونسکو ثبت شده، تاکنون 21 اثر از ایران در فهرست میراث جهانی در یونسکو ثبت شده است.

سلطانی فر افزود: «البته بضاعت فرهنگی ما خیلی بیشتر است اما با توجه به اینکه از سال 2007 هر کشور سالانه می‌تواند یک اثر تاریخی و یک اثر طبیعی را به ثبت برساند، بیش از 60 بنای ما در لیست انتظار یونسکو قرار دارد؛ در حالی که ما می توانیم سالانه 10 اثر را به عنوان میراث جهانی به ثبت برسانیم و خیلی راحت، رتبه ایران را از 10 به رتبه های بالاتر ارتقا دهیم»

سلطانی فر با بیان اینکه برای کاوش های مختلف و تعیین سن اشیای تاریخی باید از فناوری جدید استفاده کنیم، گفت: «سازمان میراث فرهنگی و سازمان انرژی اتمی از دهه 60 در زمینه سال یابی و تعیین سن اشیا و مکان های تاریخی همکاری می‌کنند».

وی اضافه کرد:از هر امکانی استفاده می‌‍کنیم تا مشخصه کامل مربوط به زمان ساخت مصالح ، بناها و نحوه حراست از آنها را مشخص کنیم.

معاون رییس جمهوری خاطرنشان کرد: «در سال های اخیر به ویژه بعد از جا به جایی پژوهشگاه میراث فرهنگی که از تهران به شیراز منتقل شد و بعد از دو سال متوجه شدند اشتباه کردند و به تهران بازگرداندند، بسیاری از اشیا و تجهیزات از بین رفته بود و ما تلاش کردیم این تجهیزات را جایگزین کنیم».

رییس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: «تمهیدات لازم را متناسب با امکانات و منابعی که داریم در پیش می گیریم و به سمتی می رویم که به عنوان کشور صاحب تکنولوژی اقدام کنیم».

م ه / ح ی

نظر شما
ارسال نظر